Frissen Fejérből

2022.02.20. 08:07

23 illegális migránst kapcsoltak le a rendőrök Előszállásnál

A moldáv férfit a rendőrök őrizetbe veszik, a migránsokat pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

police.hu

Forrás: police.hu

A rendőrségre 2022. február 19-én 10 óra körül érkezett lakossági bejelentés arról, hogy Előszállás külterületén több illegális migránst láttak.

A helyszínre érkező rendőrök alig negyed órán belül Előszállás, Külső-Major térségében 23 külföldi személyt fogtak el, akik közül 20 afgán, míg 2 pakisztáni állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem pedig az országban való jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Az egyenruhások ugyancsak a helyszínen elfogták azt a 31 éves moldáv férfit, aki a gyanú szerint az illegális migránsoknak segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

A rendőrök a migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz  - írja a police.hu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!