Frissen Fejérből

2022.01.30. 11:06

Pusztít a viharos szél - Kidőlt egy fa Székesfehérváron, de megyeszerte bőven akad dolga a tűzoltóknak

Főleg kidőlt fákról, oszlopokról, megrongált tetőkről érkeznek bejelentések.

feol.hu

Forrás: olvasó

Sok kárt okoz a viharos erejű szél az ország több megyéjében és a fővárosban. Elsősorban kidőlt fák, leszakadt ágak, megrongálódott épületek miatt érkeznek bejelentések főként Budapest, Pest, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Fejér megyéből. Több helyen forgalmi akadályt okoznak, vezetékeket szakítanak le, épületeket és kerítéseket rongálnak meg a kidőlt fák. Budapest X. kerületében, az Örs vezér téren egy jelzőlámpát, míg Üllőn, a Pesti úton egy melléképület tetőszerkezetét rongált meg a szél. Székesfehérváron, a Pozsonyi úton kidőlt egy nyírfa, amely akadályozza a közlekedést az érintett útszakaszon. Az M3-as autópálya 117-es és 118-as kilométere között leszakadt a sávokat elválasztó háló, amely forgalmi akadályt okozott. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a káresetek felszámolásán - tájékoztat a Katasztrófavédelem. 

A Pozsonyi úton az utat is lezárták:

Forrás: olvasó

Cser-Palkovics András közösségi oldalán hívja fel a lakosság figyelmét, hogy legyenek nagyon óvatosak a viharos szélben. A polgármester posztjából az is kiderül, hogy a Tóvárosi lakónegyedben is pusztított már a szél, és egy társasház tetejét elvitte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!