Frissen Fejérből

2022.01.26. 16:40

Meg akarta ölni feleségét egy lepsényi férfi, mert a nő elhagyta (videó)

Első fokon ítélet született annak a férfinek az ügyében, aki a vádirat szerint megkísérelte megölni feleségét, aki éppen válni készült tőle.

Baráth Eszter

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A vádirat szerint a vádlott házastársával való kapcsolatának megszakadását ideiglenesnek tekintette, nem tudott belenyugodni, hogy a felesége elköltözött közös otthonukból. Miután tudomást szerzett arról, hogy a sértett a házasság felbontása iránti keresetet is benyújtotta a bíróságon, elhatározta, hogy a nő akkori, mezőszentgyörgyi lakhelyén a szerelvények megrongálásával lakhatási nehézségeket okoz és így próbálja meg rábírni, költözzön vissza. Eredménytelen kísérletei után elhatározta, hogy megöli a sértettet, mert ha az övé nem lehet, másé se legyen. Elhatározásának megfelelően a nő távollétében a vádlott bement a felesége által lakott ingatlanba, hogy gázrobbanást idézzen elő, amihez szivárgást okozott. 

A gázszivárgás megfelelő koncentrációban, elektromos szikra kialakulása esetén magában hordozta pusztító erejű robbanás veszélyét, mely a nő halálát is okozhatta volna. A sértett azonban az erős gázszagot észrevette, az udvaron lévő gázcsapot elzárta és kiszellőztetett, így a cselekmény kísérleti szakban rekedt.

A szakértői vélemények, az iratok ismertetése és a perbeszédek után szerdán a férfit a bíróság bűnösnek mondta ki előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és rongálás vétségében, ezért 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől való eltiltásra ítélte. A döntéssel szemben a vádlott és ügyvédje elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, az ügyészség pedig három napot fenntartott a jogorvoslat bejelentésére. A székesfehérvári bíróság emellett elrendelte a vádlott bűnügyi felügyeletét szökés, elrejtőzés veszélye miatt, figyelemmel a kiszabott szabadságvesztés tartamára, melyet a férfi ügyvédjével tudomásul vett, az ügyészség viszont fellebbezést nyújtott be letartóztatás elrendelése érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!