Frissen Fejérből

2022.01.26. 17:00

Közel száz embertől több, mint öt millió forintot csalt ki

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2017 októbere és 2020 júliusa között 92 embertől csalt ki pénzt ingatlanok bérbeadásának, továbbá fesztivál koncertjegyek és játékok eladásának kínálásával.

Az új bankjegyeket nehezebb hamisítani Fotó: Fehér Gábor

Fotó: Archív / Fehér Gábor / Illusztráció

A vád szerint a 34 éves elkövető különböző álneveken dunaújvárosi és budapesti ingatlanok bérbeadását, nyári időszakban balatoni szállások, nyaralók kiadását ajánlotta fel úgy, hogy azok felett sem tulajdonjoga, sem rendelkezési joga nem volt.Ezen felül hirdetéseket adott fel, melyben fesztivál koncertjegyek és játékok eladását kínálta anélkül, hogy ezek teljesítése szándékában állt volna. 

 

A sértettektől különböző folyószámlákra kérte befizetni az ingatlanok bérleti díja előlegét, valamint az egyes termékek vételárát, azonban ezt követően az ígért terméket nem küldte  meg, az igényelt szállást nem biztosította számukra, hanem elérhetetlenné vált.A férfi két sértettől 500.000,-Ft–ot meghaladó, 23 esetben 50.000,-Ft és 500.000,-Ft közötti, míg közel 70 embertől 50.000,-Ft-ot el nem érő összeget csalt ki ilyen módon.

 

Az elkövető továbbá két ismerősét is tévedésbe ejtette, tőlük kölcsön címén különböző pénzösszegeket kért anélkül, hogy ezek visszafizetése módjában vagy szándékában állt volna.Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, és az eljárás gyorsítása érdekében a vádiratban a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt terjesztett elő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!