Frissen Fejérből

2022.01.21. 17:30

Kocsija csomagtartójába rejtette a csempészárut, az M7-esen ellenőrizték

A Székesfehérvári Járási Ügyészség a jövedéki adózásról szóló törvényben előírt feltétel hiányában jövedéki termék megszerzésével elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt vádat emelt azzal a szlovén férfival szemben, aki úgy szerzett meg 3000 doboz cigarettát, hogy azután jövedéki adót nem fizetett.

Székesfehérvári Járási Ügyészség

Forrás: pixabay.com

A vádlott 2021. szeptember 10-ét megelőzően, Budapesten ismeretlen személytől  megvásárolta a zárjegy nélküli cigarettákat, amelyeket a gépkocsija csomagterébe rejtett.  A nála lévő 5.600.000,- Ft értékű dohánytermék vonatkozásában a jövedéki adót  elmulasztotta megfizetni, amellyel a költségvetésnek mintegy 4.000.000,-Ft vagyoni  hátrányt okozott. 

 

A férfi 2021. március 10-én, a gépkocsijában a jövedéki adózás alól elvont zárjegy nélküli  cigarettákkal Budapestről Szlovéniába tartott, amikor az M7-es autópálya pákozdi  pihenőnél az adóhatóság járőrei ellenőrzés alá vonták, cselekményét leleplezték, és a  dohányterméket tőle lefoglalták. 

 

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben - tárgyalás mellőzésével - végrehajtásában  próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!