Frissen Fejérből

2022.01.31. 08:44

Éjszaka is dolgoztak a tűzoltók a viharkárok elhárításán Fejérben

Fejérben száz bejelentés érkezett január 30-án a szélviharral összefüggésben. Megyeszerte utakra dőlt fák akadályozták ideiglenesen a gépjárműforgalmat.

Katasztrófavédelem

Az év első kilenc hónapjában összesen 144 otthonban csaptak fel a lángok Fejér megyében. Füstérzékelő készülék egyik ingatlanban sem volt, holott a berendezés – a szén-monoxid-érzékelőhöz hasonlóan – életet menthet.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-archív

Az esetek egyharmadában épületek lemez- vagy cserépfedését kezdte meg a szél. A legtöbb beavatkozás Székesfehérváron és Dunaújvárosban, valamint a két megyei jogú város közelében történt. Székesfehérváron, a Tóvárosi lakónegyedben egy négyemeletes társasház tetőszigetelését tépte fel a szél, a hungarocell táblák és a zsindelyfedés több méter hosszan a parkolóba és egy játszótérre zuhant, egy elsodort darab pedig a lépcsőház ablakát is betörte. A Rákóczi utcában egy több emeletes irodaház tetejének lemezfedését is felszakította a szél, amelyet a tűzoltók elektromos gyorsvágóval távolítottak el. Dunaújvárosban egy általános iskola lapos tetejének szigetelése rongálódott meg ötven négyzetméteren, és a szél több társasház tetőszigetelését és lemezfedését szakította fel. A viharkárokat egész nap, címről címre haladva számolták fel a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt - tájékoztat a Katasztrófavédelem. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!