Felfüggeszett börtönbüntetés

2022.01.21. 13:00

A munkáltatója tankolókártyájával vásárolt üzemanyaggal üzletelt Bicskén és Budapesten

A Székesfehérvári Járási Ügyészség az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a munkáltatója által biztosított tankolókártyával jogosulatlan vásárolt üzemanyagot a saját részére, amellyel közel 400.000,- Ft kárt okozott a munkáltatónak.

Székesfehérvári Járási Ügyészség

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

A vádirat szerint a férfi 2017-től állt alkalmazásban a munkáltatójánál tehergépkocsivezetőként, amely munkakörével összefüggésben kapott egy tankolókártyát is. A vádlott elhatározta, hogy a kártyával saját maga részére vásárol üzemanyagot, amelyet majd ismeretlen személyeknek értékesít. Elhatározásának megfelelően 2018. május 4. és 2018. május 13. között Bicskén és Budapesten 19 alkalommal, összesen 1184 liter üzemanyagot vásárolt jogosulatlanul, amellyel mintegy 400.000,- Ft kárt okozott a munkáltatójának. 

 

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta. 

 

A Büntető Törvénykönyv szerint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalást valósít meg az, aki hamis, hamisított vagy jogtalanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával vagy az ilyen eszközzel történő fizetés elfogadásával kárt okoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!