Vádemelés

2021.12.02. 13:57

Valótlanul vádolta egykori élettársát azzal, hogy nem fizette a gyerektartást

A Bicskei Járási Ügyészség büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt vádat emelt azzal a nővel szemben, aki valótlanul vádolta egykori élettársát azzal, hogy a közös gyermekük után a gyermektartásdíjat elmulasztotta megfizetni.

A bíróság egyezséget jóváhagyó végzése alapján a nő egykori élettársa a közös gyermekük tartása fejében havonta 50.000,- Ft gyermektartásdíj fizetésére volt köteles a vádlott részére, aki a gyermeket otthonában nevelte. A férfi 2021. május 2-án találkozott a nővel azért, hogy az esedékes tartásdíjat neki átadja, amely azonban nem történt meg, mivel szóváltásba keveredtek. A férfi ezt követően a nő lakására ment, ahol a tartásdíjat átadta a vádlott anyjának, aki annak átvételét írásban elismerte. A nő hazaérkezését követően az anyja a tartásdíjat neki átadta, aki indulatosan kérdőre vonta őt, hogy miért vette át a pénzt, majd azt magához vette és a rendőrségen feljelentést tett a férfi ellen tartási kötelezettség elmulasztása miatt. A büntetőeljárás során tisztázódott, hogy a férfi az esedékes tartásdíjakat megfizette, így a rendőrség a vele szemben indított büntetőeljárást megszüntette.

 

Az ügyészség vádiratában a nővel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!