Frissen Fejérből

2021.12.29. 14:00

Hosszú éveken át jogtalanul vette fel a családi pótlékot egy Fejér megyei nő

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített költségvetési csalás bűntette miatt vádat emelt azzal a nővel szemben, aki éveken át jogosulatlanul vette fel gyermekei után a családi pótlékot.

Fejér Megyei Főügyészség

Indoklás nélkül zároltak olykor nagyobb összegű számlákat is

Fotó: Ádám János

A vádirat szerint a 43 éves nő 2009-ben egy Fejér megyei településen élt családjával, és akkor hét, valamint öt éves gyermekei után családi pótlék iránti igényt terjesztett elő.Az állam 2009 júniusától folyósítani kezdte számára a két gyermek után járó havi 26.600,-Ft összegű pótlékot. 

Amikor a nő ugyanebben az évben családjával együtt külföldre költözött, erről nem értesítette a családi pótlékot folyósító Magyar Államkincstárat. Költözése előtt a korábban postai úton kézbesített összeget egy banki folyószámlára kérte utalni.A nő abban az időszakban, amikor már nem Magyarországon élt, így 2009 szeptembere és 2017 decembere között jogosulatlanul vette fel a családi pótlékot, és ezzel két és fél millió forint összeget meghaladó vagyoni hátrányt okozott az Államkincstár költségvetésének.

A hatóság kötelezte a nőt a jogalap nélkül felvett összeg visszafizetésére, azonban ennek csak mintegy 180.000,-Ft körüli összegben tett eleget 2019 májusáig.Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést és a vissza nem fizetett összeg erejéig vagyonelkobzást indítványozott.

Az ügyben a Székesfehérvári Járásbíróság hoz döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!