Vádat emeltek

2021.12.03. 12:07

Beletolattak az autójába - Láncos bottal támadt rájuk dühében

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki 2021. február 9-én, egy Fejér megyei településen a gépjárművébe beletolató gépjárművezetőt láncos bottal megütötte.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a férfi a benzinkút parkolójában, miután egy gépjármű beletolatott a gépkocsijába és letörte az egyik visszapillantótükrét, elővett az autójából egy láncos botot, és a gépkocsivezetőt azzal fenyegette. A vádlott a gépkocsiból kiszálló három személy felé ment, majd a láncos bottal a hozzá legközelebb álló férfit megütötte. Az ütés a sértett nyakát és hátát érte, aki sérülést nem szenvedett. 

A vádlott magatartása azonban olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekmény volt, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. 

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását, valamint a láncos bot elkobzását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!