Frissen Fejérből

2021.11.09. 07:00

Végig biztosított volt a vízellátás a velencei tűzesetnél

Korábban már beszámoltunk a szörnyű esetről, mely a településen történt. Most azonban megszólalt a DRV és a katasztrófavédelem is.

Déri Brenda

Ötórás munkával tudták a tűzoltók megfékezni a lángokat a velencei családi háznál

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

E szerint egy tetőtér-beépítéses családi ház gyulladt ki az esti órákban, de szerencsére mindenkinek időben sikerült kimenekülnie az épületből. A családfő, Ősze Zoltán akkor úgy nyilatkozott munkatársunknak, hogy a tűzoltók hamarabb el tudták volna kezdeni az oltást, ha a DRV nem zárja el a vizet csőtörés miatt. Ennek okán megkerestük a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-t is, hogy mondják el álláspontjukat a feltételezett víz­elzárásról.

A lángokat összesen hét vízsugárral fojtották el

– A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. feladata a folyamatos és zavartalan ivóvízszolgáltatás, szennyvízelvezetés és -tisztítás biztosítása. A társaság mindent megtesz a biztonságos vízvételezés támogatása érdekében, így tevékenységeinek körébe tartozik a tűzcsapok rendszeres ellenőrzése is. Ebbéli tevékenységét a katasztrófavédelmi hatóság ellenőrzi. A DRV Zrt. természetesen soha nem zárja el a tűzcsapokat, azokból folyamatosan biztosítja a vízvételezési lehetőséget. A velencei tűzesetről a DRV Zrt. semmilyen csatornán nem kapott értesítést. Vízhiányról érkezett a céghez egy felhasználói bejelentés, a Sárgaföldes és az Ezerjó utcát érintően. A DRV Velence környéki vízhálózatának vezérlése a felhasználók ingatlanjai és a terület megóvása érdekében nagymértékű, ismeretlen okból történő vízkivétel esetén automatikusan leállítja a szivattyúkat. A vízhiányról szóló bejelentést követően a diszpécser újraindította a berendezéseket, a vízellátás helyreállt. Egy újbóli leállást követően, hogy megbizonyosodjanak a hiba okáról, a társaság készenlétes munkatársai a helyszínre mentek, és ekkor szereztek tudomást a tűzesetről, amit jeleztek a kincsesbányai diszpécsernek is, aki ismét újraindította a szivattyúkat, így a vízellátás ismét helyreállt. A kollégák ezt követően végig a helyszínen tartózkodtak, hogy ha esetleg bármilyen beavatkozás szükséges, azt el tudják végezni, illetve jelezték a tűzoltóknak más, közeli tűzcsapok helyét is – közölte a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Hozzátették, a jövőben is mindent megtesznek a tűzoltósággal való hatékony és szakszerű együttműködés érdekében.

Ötórás munkával tudták a tűzoltók megfékezni a lángokat a velencei családi háznál
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal is felvettük a kapcsolatot, akik szintén a DRV álláspontját erősítették meg. – A székesfehérvári hivatásos tűzoltók három gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval érkeztek a helyszínre és a velencei önkéntes tűzoltókkal együttműködve rögtön megkezdték vízsugarakkal a lángokban álló családi ház oltását. A szükséges oltóvíz­ellátás a csaknem ötórás beavatkozás teljes időtartama alatt távolsági vízszállítással, az utcán túli föld feletti tűzcsapról biztosított volt.

A tűz veszélyeztette a szomszédos épületet és a közeli, nyitott kocsibeállót, ezért a lángok továbbterjedésének megakadályozása érdekében az első sugarakat az égő ház jobb és bal oldalához, majd a hátsó részéhez és a bejárattal szemben szerelték meg az egységek. A lángokat összesen hét vízsugárral fojtották el a tűzoltók – árulta el Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Adománygyűjtő koncert

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-los-andinos-egyuttes-adomanygyujto-koncertet-szervez-a-velencei-csaladert-akiknek-leegett-a-hazuk-5431220/

Előzmény:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ot-oran-at-oltottak-a-kigyulladt-csaladi-hazat-velencen-5416976/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!