Frissen Fejérből

2021.11.27. 11:00

Pillanatokon múlott a tragédia - Ittasan ült volán mögé a 21 éves sofőr, aki balesetet szenvedett Zámolynál

Alkohol hatása alatt közlekedett autójával az a 21 éves férfi, aki balesetet szenvedett, majd kigyulladt a járműve. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

police.hu

Fotó: police.hu

 A Székesfehérvári Rendőrkapitányságon ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt indult eljárás egy veszprémi férfival szemben.

A megalapozott gyanú szerint a sofőr 2021. július 11-én reggel Zámoly külterületén, a 8123-as számú úton, Székesfehérvár felől közlekedett autójával úgy, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. Haladása során letért az útpadkára, majd ellenkormányzást követően elvesztette uralmát a jármű felett, és a menetirány szerinti bal oldali füves árokba csapódott. Ezt követően továbbhaladt, és jobb oldali vízelvezető árokban állt meg, ahol a személygépkocsi kigyulladt, és teljes mértékben kiégett - írja a rendőrség. 

Forrás: police.hu

A sofőr és utasa még a tűz keletkezése előtt elhagyták az autót, és a baleset következtében csak könnyebben sérültek meg.

A helyszínre érkező rendőrök a járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett, ezért a férfit további mintavételre a kórházba előállították. A későbbi mérések eredménye megerősítette az ittas járművezetés gyanúját.

Kihallgatása során a balesetet okozó fiatal elmondta, hogy előző este italozott, majd kora reggel indult lakóhelyéről Tatára, és nem érezte az alkohol hatását.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait a napokban továbbították az ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!