Frissen Fejérből

2021.11.29. 15:20

Meghamisította apja jogosítványát, hogy azzal munkát szerezzen, most a börtönbe vezet az újta a fiatal Fejér megyei férfinak

A Bicskei Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette és további bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a 21 éves férfival szemben, aki apja vezetői engedélyét meghamisította, majd azt tehergépjármű vezetői munkakörbe történő jelentkezésekor felhasználta.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a férfi 2021. március 9-ét megelőzően az apja tudta nélkül magához vette annak vezetői engedélyét, amelyet úgy hamisított meg, hogy azon kicserélte apja fényképét és személyes adatait. A vádlott a hamisított vezetői engedélyről fénymásolatot készített, majd azt eredeti állapotába visszaállította, és úgy visszajuttatta apjának, hogy észre sem vette. A vádlott 2021. májusában tehergépjárművezetői munkakörbe jelentkezett egy céghez, ahol az alkalmazás feltétele volt a vezetői engedély megléte. A férfi 2021. május 6-án a hamis vezetői engedélyről készített fénymásolatot a cég tulajdonosának átadta, és mivel a tulajdonosban nem merült fel kétely az okirat valódiságát illetően, alkalmi munkavállalóként alkalmazta a vádlottat. A férfi 2021. június 4-én az M1-es autópályán közlekedett a munkáltató tulajdonát képező tehergépkocsival, amikor Bábolna térségében a rendőrök közúti ellenőrzés alá vonták, és megállapították, hogy a férfi járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, majd az emiatt indult büntetőeljárásban a férfi cselekménye lelepleződött. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, valamint egy korábbi bűncselekmény miatt vele szemen kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!