Frissen Fejérből

2021.11.18. 11:54

Gyorsított eljárásban született döntés az M8-ason elfogott török embercsempész ügyében

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette és további bűncselekmények miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt az őrizetben lévő török férfit, aki négy magát szír állampolgárnak valló személynek nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

Fejér Megyei Főügyészség

A bíróság – egyelőre nem véglegesen, de – döntött: eltiltás is szerepel a szankciók között Fotó: Stock

Fotó: shutterstock

A nyomozás adatai szerint a vádlott ismeretlen személlyel megállapodott abban, hogy a Magyarország területére illegálisan belépő személyeknek anyagi ellenszolgáltatás fejében segítséget nyújt Nyugat-európai úticéluk eléréséhez. A férfi 2021. november 15-én reggel Domaszék közelében a négy illegális bevándorlót a gépkocsijába felvette, egyikük a vádlott mellett, másik három pedig a hátsó ülésen foglalt helyet. Az illegális bevándorlók fejenként 4000 eurót helyeztek letétbe egy törökországi biztosítónál arra az esetre, ha a külföldi úticéljukat sikeresen elérik. A rendőrjárőrök a vádlottat az M8-as autópálya 79-es kilométer szelvényénél ellenőrzés alá vonták, aki magát hamis bolgár személyi igazolvánnyal és vezetői engedéllyel igazolta, majd később elismerte, hogy az igazolványok nem az ő nevére lettek kiállítva. A Dunaújvárosi Járásbíróság a férfit az ügyészi indítvány alapján felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és kiutasította az országból. A bíróság a szabadságvesztés tartamát két évben határozta meg, és annak végrehajtását öt évi próbaidőre függesztette fel, míg a kiutasítás tartamát négy évben állapította meg. A bíróság döntése jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!