Frissen Fejérből

2021.11.23. 10:37

Folyékony műtrágyával üzleteltek, rajtuk ütöttek a rendőrök (videó)

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai tetten értek három férfit, amint folyékony műtrágyát tulajdonítottak el. Lopás és pénzmosás bűntett miatt indult eljárás ellenük.

police.hu

Forrás: police.hu

A nyomozás adatai szerint 2021. november 20-án hajnalban három férfi egy Enyingen található cég telephelyéről 29 tonna folyékony műtrágyát tulajdonított el. A három elkövető, akik közül egyikőjük a cég üzemvezetője, társai pedig a cég alkalmazottai, az ellopott vegyszert egy kislángi gazdálkodónak kívánták értékesíteni. Tervük azonban nem valósult meg, mert a rendőrök adás-vételkor rajtuk ütöttek, és elfogták az üzletelőket. Az egyenruhások a négy férfit a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók a 43, a 48 és az 53 éves enyingi lakosokat lopás bűntett, míg 56 éves kislángi társukat pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek. A lopással okozott nyolcmillió forintot meghaladó anyagi kár a tulajdonosnak hiánytalanul megtérült – tájékoztat honlapján a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!