Frissen Fejérből

2021.11.03. 13:44

Földúton szabadult meg a Beloianniszból elszállított veszélyes hulladéktól

Egy beloianniszi asszony bízott meg 2020 nyarán egy férfit, hogy udvaráról szállítsa el az évek alatt felhalmozódott kommunális, építési és elektronikai hulladékát egy legális szeméttelepre.

Magyar Rendőrség

Fotó: Magyar Rendőrség / facebook

A szállításért 160 ezer forintot fizetett. Néhány nappal később egy Áporka melletti földúton nagy mennyiségű hulladékot találtak, amelyről kiderült, hogy azé a hölgyé, akitől elszállították, csak kiderült, nem éppen oda, ahova szánta.

Fotó: Magyar Rendőrség / facebook

A szakértő megállapította, hogy a szabálytalanul lerakott, 7070 kg, 16 m³ építési, fém, műanyag és elektronikai hulladék az egészség, a testi épség, a föld, a víz és annak összetevői, illetve az élő szervezetek egyedének veszélyeztetésére alkalmas, valamint veszélyes hulladékot (televízió, fűnyíró) is tartalmaz. A 35 éves férfivel, és a teherautót vezető 25 éves nővel szemben a nyomozást befejezte a rendőrség, az ügy iratait átadta az ügyészségnek. A gyanúsítottak a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt felelhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!