Frissen Fejérből

2021.11.17. 14:52

Embercsempészésre vette rá társát, most nyomkövetőt viselhet a felbujtásért

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványozta annak a felbújtó 45 éves férfinak a bűnügyi felügyelete elrendelését, akinek a rábírása alapján májusban egy férfi embercsempészést követett el.

Fejér Megyei Főügyészség

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021 májusában rávette 51 éves társát, hogy pénzért fuvarozzon illegális bevándorlókat Nyugat-Európába. 2021. május 27-én telefonon megadta a szerb határ környéki GPS koordinátákat, ahol az embercsempész felvett 14 szír és 1 palesztin állampolgárt autójába, majd velük Ausztria irányába indult. A rendőrök azonban Székesfehérváron intézkedés alá vonták, majd elfogták, és őrizetbe vették, az ügyészség indítványa alapján pedig letartóztatásba került. A Székesfehérvári Járásbíróság a felbújtó esetében helyt adott az ügyészi indítványnak, és négy hónapra nyomkövető eszköz alkalmazásával elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét. A bíróság döntése véglegessé vált.

Előzmény:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/15-migranssal-a-raktereben-menekult-a-rendorok-elol-a-teherauto-soforje-balesetet-szenvedett-4969210/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!