Frissen Fejérből

2021.11.26. 15:30

A nyomkövetője sem zavarta, újabb és újabb bűncselekményeket követett el Fehérváron

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványozta annak a 29 éves férfinak a letartóztatását, aki bűnügyi felügyelet alatt újabb bűncselekményeket követett el.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: police.hu

A férfival szemben 2020 augusztusa és novembere között elkövetett több lopási cselekmény miatt indult büntetőeljárás, melynek során először letartóztatásba, majd 2021 januárjától bűnügyi felügyeletbe került. A megalapozott gyanú szerint a férfi - lábán a nyomkövető eszközzel - 2021. július 19-ről 20-ra virradó éjszaka Székesfehérváron egy padon alvó ittas férfitól vette el a táskáját az abban lévő készpénzzel, mobiltelefonnal és személyes okmányokkal mintegy 75.000,-Ft értékben. Megalapozott a gyanú továbbá, hogy 2021. október 22-én 150.000,-Ft-ért úgy vett meg egy elektromos rollert egy nőtől, hogy 20.000,-Ft-ot kifizetett a jármű átvételekor, míg a további részletek megfizetésére ígéretet tett anélkül, hogy a vételár kiegyenlítése szándékában állt volna. A férfi az eladó számára elérhetetlenné vált, a közösségi média különböző alkalmazásain letiltotta a nőt, akinek cselekményével 130.000,-Ft kárt okozott. A Székesfehérvári Járási Ügyészség a büntetett előéletű férfi esetében, aki a vele szemben más ügyben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje, valamint bűnügyi felügyelet alatt állva követett el újabb bűncselekményeket, a bűnismétlés tényére és veszélyére hivatkozással tett indítványt a letartóztatásra. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság döntése ellen a terhelt és védője fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!