Frissen Fejérből

2021.10.21. 07:00

Traffi lehet a megoldás a balesetek megelőzésére Ercsi-Sinatelepen

Keresik a megoldást a jövőre nézve, hogy elkerülhetők legyenek a súlyos közlekedési balesetek Ercsi-Sinatelep városrésznél.

Déri Brenda

Tragikus kimenetelű volt a szeptember 25-én történt baleset Sinatelepnél

Fotó: police.hu

Történt ugyanis, hogy szeptember 25-én újabb tragédia történt a 6-os főúton. Ezért a város egyik önkormányzati képviselője, Gólics Ildikó kezdeményezésére tárgyalást tartottak arról, hogyan tudnák biztonságosabbá tenni a gyalogátkelést. Erről beszélt a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Molnár Krisztián a Magyar Közút Zrt. Fejér megyei igazgatójával, Molnár Istvánnal.

Sajnos nem a szeptember 25-i eset volt az első olyan tragikus közlekedési baleset, mely ennél az útszakasznál történt. Gólics Ildikó elmondta, hogy rengeteg azért következik be, mert a főút mindkét oldalán buszmegálló található. Tehát a buszra le- vagy felszálló utasoknak a főúton kell áthaladniuk, ahol kijelölt gyalogos-átkelőhely nincsen. Azonban számos sebességkorlátozó közlekedési tábla van kihelyezve, ezen túl pedig a figyelemfelhívó sárga villogó is balesetek megelőzését szolgálja. Ennek ellenére úgy tűnik, mindez hiába.

Tragikus kimenetelű volt a szeptember 25-én történt baleset Sinatelepnél
Fotó: police.hu

– A tömegközlekedést a felnőtt, munkába járó lakosságon kívül nagy számban veszik igénybe idősek és gyerekek is. Ezért különösen tarthatatlan ez az állapot. A Sinatelepen lakó emberek mindenképpen nagyobb védelmet érdemelnek. A tárgyaláson több lehetőség is felmerült a 6-os főúton való gyalogosátkelés biztonságosabbá tétele érdekében. Azonban az út átfúrása egy aluljáró építéséhez nem lehetséges, mert az út maga a Duna védvonalát képező töltés is egyben. Egy lehetséges felüljárón elvezetett forgalom pedig szintén nem lenne biztonságos a lakosság jelentős részének. Felmerült a fix traffipax telepítése vagy gyalogosátkelő kiépítése is, de a megoldás lehetőségeit jelentősen korlátozza az a tény, hogy egy főútról van szó. Mindenesetre a közútkezelőnek a rendőrséggel együttműködve kell megtalálnia a megoldást, amelyhez a forrást a közút kezelője biztosítja majd. A Magyar Közút Zrt. Fejér megyei igazgatója azt ígérte, hogy minden műszaki lehetőséget meg fognak vizsgálni – mondta Gólics Ildikó a Dunaújvárosi Hírlapnak.

A közgyűlés elnökének közösségi oldalán olvasható egy rövid beszámoló a tárgyalásról, melyben azt írja, Molnár István mellett egyeztetnek a megyei rendőr-főkapitánysággal is a probléma mielőbbi megoldása miatt. Így bízik abban, hogy a szakemberek segítségével minél előbb megszületik a megfelelő műszaki megoldás és annak megvalósítása.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/tragedia-a-6-os-fouton-gazoltak-halalra-egy-not-ercsi-sinatelepnel-5308256/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!