Frissen Fejérből

2021.10.04. 13:31

Kétszer is farkast kiáltott – Házat, majd bankot is akart robbantani a Fejér megyei férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki egy lakóház, később pedig egy bank felrobbantásával fenyegetőzött.

Fejér Megyei Főügyészség

A bíróság – egyelőre nem véglegesen, de – döntött: eltiltás is szerepel a szankciók között Fotó: Stock

Fotó: shutterstock

A megalapozott gyanú szerint az 50 éves férfi 2021. szeptember 17-én a 112 segélyhívóra azt a valótlan bejelentést tette, hogy felrobbantja egy ismerőse Fejér megye egyik településén álló házát. A rendőrök a férfit a hívás alapján beazonosították, és gyanúsítottként kihallgatták. 2021. szeptember 30-án a férfi újabb bejelentést tett a központi ügyeletre, ekkor egy bank egyik épületének felrobbantásával fenyegetőzött. A székesfehérvári rendőrök ezt követően forrónyomos üldözés keretében elfogták a férfit, és őrizetbe vették. A büntetett előéletű férfi esetében fennáll a bűnismétlés ténye és annak további veszélye is, mivel az egyik cselekményt a gyanúsítotti kihallgatását követően, felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt állva követte el. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra. A bíróság döntése ellen a terhelt és védője fellebbezést jelentett be – tájékoztatott Palkovitsné Kész Anikó helyettes sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!