Frissen Fejérből

2021.10.12. 17:05

Füstbe ment terv – Eladni vitte az adózatlan cigarettát, lekapcsolta a NAV Pákozdnál

A Székesfehérvári Járási Ügyészség a jövedéki adózásról szóló törvényben előírt feltétel hiányában jövedéki termék tartásával elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2021. február 10-én úgy tartott magánál 1000 doboz cigarettát, hogy azután jövedéki adót nem fizetett.

Fejér Megyei Főügyészség

Mindenképpen rossz szokás, járvány idején különösen az, hiszen a dohányzás súlyosbíthatja a vírus tüneteit

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A vádlott 2021. február 10-ét megelőzően, Budapesten ismeretlen személytől megvásárolt 1000 doboz zárjegy nélküli cigarettát, amelyet a gépkocsija csomagterébe rejtett. A járművel Budapestről Sopronba tartott, ahol egy ismeretlen személynek adta volna át az adózatlan dohányterméket. A vádlott a nála lévő 1.750.000,- Ft értékű cigaretta vonatkozásában a mintegy 1.250.000,- Ft értékű jövedéki adót elmulasztotta megfizetni, amellyel a költségvetésnek vagyoni hátrányt okozott. A terhelt 2021. február 10-én, a gépkocsijában a jövedéki adózás alól elvont zárjegy nélküli cigarettákkal az M7-es autópályán haladt, amikor Pákozdnál az adóhatóság járőrei ellenőrzés alá vonták, cselekményét leleplezték, és a dohányterméket tőle lefoglalták. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!