Frissen Fejérből

2021.10.07. 11:04

Éveken át bántalmazta élettársát a Fejér megyei férfi – Hét év fegyházbüntetést kapott

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt jogerősen hét év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy Fejér megyei férfit, aki féltékenysége miatt éveken át bántalmazta élettársát – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség..

MTI

Fotó: Pixabay.com

A tájékoztatás szerint a férfi többszörös visszaesőnek minősül erőszakos cselekményei miatt, ezért feltételesen sem bocsátható szabadságra. A döntéssel a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék határozatát, és elfogadta a másodfokú ügyészség indítványát.

A tényállás szerint a férfi féltékenysége miatt éveken át bántalmazta élettársát. Utolsó alkalommal ittas állapotban a fején és testszerte kézzel, szerszámnyéllel pedig a testén ütlegelte. A bántalmazás miatt a nőnek megrepedt a lépe, amelyet el kellett távolítani. A sértett életveszélyes állapotba került.

A Győri Ítélőtábla azért hagyta helyben az elsőfokú ítéletet, mert álláspontja szerint a középmértéknél két évvel kevesebb tartamban meghatározott hét év szabadságvesztés arányos, szükséges és elégséges, alkalmas a büntetési célok megvalósítására – írja az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!