Frissen Fejérből

2021.10.14. 15:00

Egy fehérvári nő többször is megfenyegetett egy védőnőt, hogy megöli

A Székesfehérvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt azzal a nővel szemben, aki egy védőnőt fenyegetett meg azzal, hogy megöli.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a 42 éves székesfehérvári nő unokaöccsének 2020-ban gyermeke született, akinek táplálásával gondok voltak, kétszer kórházi kezelésre is szorult. Emiatt a szülőknek hetente jelentkezniük kellett a gyermek háziorvosánál és a védőnőnél.

A vádlott úgy gondolta, hogy a gyermek megfelelően fejlődik, ezért többször felhívta szolgálati telefonján a gyermek védőnőjét, és számon kérte munkavégzése miatt. Majd 2021. január 14-én egy ismételt telefonhívás során meg is fenyegette, hogy megöli, ha feljelentést tesz a gyámhatóságnál a gyermek fejlődése miatt.

Egy nappal később ismételten, többször hívta a védőnőt, majd amikor sikerült utolérnie a nő egyik munkatársát, rajta keresztül újból megfenyegette a sértettet, hogyha nem fejezi be a gyermek fejlődésének ellenőrzését, felakasztja.

Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!