Frissen Fejérből

2021.09.03. 15:00

Kerék nélküli autót lopott egy férfi Fehérváron – Hulladékvasként akarta értékesíteni

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített lopás bűntette miatt emelt vádat, ami alapján a Székesfehérvári Járásbíróság megállapította annak a 37 éves férfinak a bűnösségét, aki egy kerekek nélküli autót lopott el.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető 2020 augusztusát megelőzően egy székesfehérvári utcában észrevett egy kerekek nélkül parkoltatott autót. A férfi megkérte három ismerősét, hogy segítsenek neki a kocsi elszállításában, hogy azt hulladékvasként értékesíthesse.

Az autóra 2020. augusztus 27-én kora délután a vádlott gumikat szerelt ismerősei segítségével, akik úgy tudták, hogy a kocsit a férfi elviheti. Az elkövető egy kalapáccsal beütötte a hátsó ablakot, és megrongálta a kormányzárat is, majd elvontatták a járművet.

A székesfehérvári rendőrök a kocsit később megtalálták, így a lopással okozott mintegy 150.000,-Ft összegű kár megtérült, azonban a férfi a rongálással közel 80.000,-Ft kárt okozott.

A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a férfit, a szabadságvesztés tartamát hat hónapban határozta meg, és annak végrehajtását 2 évi próbaidőre függesztette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!