Frissen Fejérből

2021.09.10. 15:30

Jegy helyett ütést kapott a Dunaújvárosból Budapest felé tartó vonat jegyvizsgálója

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020. december 2-án a Dunaújvárosból Budapest felé közlekedő személyvonaton megütötte a jegyvizsgálót.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Pixabay

A vádirat szerint a Dunaújvárosból Budapest Déli pályaudvarra közlekedő személyvonaton, Rácalmás Kulcs települések közötti szakaszon a jegyvizsgáló a vádlott menetjegyét akarta ellenőrizni. A nő a férfit, – aki nem rendelkezett érvényes menetjeggyel – felébresztette, majd a vádlott szidalmazta, többször meglökte, a ruháját rángatta. A sértettel szolgálatot teljesítő másik jegyvizsgáló megpróbálta a vádlott kezeit lefogni, azonban a férfi tovább lökdöste a sértettet, ki akarta venni a kezéből a mobiltelefonját, hogy ne tudja értesíteni a rendőrséget, majd az arcán megütötte. A bántalmazás következtében a sértett arcának jobb oldalán duzzanat alakult ki. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta – tájékoztatott Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!