Frissen Fejérből

2021.09.10. 11:30

Benzinnel locsolta, hogy felgyújtsa konkurensét a fehérvári nő

Emberölési kísérlet bűntettének ügyében folytatott tárgyalást csütörtökön a Székesfehérvári Törvényszék. A nap a tanúk meghallgatásával telt.

Déri Brenda

November 30-án folytatódik a tárgyalás az ügyben

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az eset még 2019. szeptember 22-én történt az Alba Pláza előtti téren, ahol megjelent a vádlott a családjával, hogy találkozzon egy másik családdal, akikkel még az előző napon balhéztak össze – elmondásuk szerint – azon, hogy ki hol árusíthatja a parfümöket a környéken. A téren mindkét család részéről számos olyan személy volt jelen, akik agresszívan és hangosan léptek fel egymás ellen, a feszültség végül tettlegességig fokozódott.

A vádlott magával vitt egy műanyag flakont, melyben motorbenzin volt. Ezt először a térkőre, majd az egyik sértettre locsolta, és megpróbálta felgyújtani, de szerencsére nem járt sikerrel, mert időközben kiverték a kezéből az öngyújtót.

November 30-án folytatódik a tárgyalás az ügyben
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A bíróság a csütörtöki tárgyaláson meghallgatott három tanút, akik, mint kiderült, a vádlott testvérei voltak, ennek okán nem kötelezhetők arra, hogy tanúvallomást tegyenek, de mégsem kívántak élni ezen jogukkal. A tárgyaláson elmondottak nagyrészt megegyeztek a korábban tett jegyzőkönyvi vallomásokkal, egy tanút kivéve, akinek mostani szavai eltértek az akkoriaktól. Emlékezete szerint ugyanis ő sem látta, hogy a vádlottnál lett volna folyadékkal teli műanyag flakon, illetve arra sem emlékezett, hogy bármire vagy bárkire kilocsolta volna. A bírónő kérdésére, miszerint a tanú ruhájára került-e valamilyen folyadék a dulakodás alatt, egyértelmű nemleges válasz érkezett. Ezzel ellentétben azon a ruhán, amelyet a történtekkor viselt, motorbenzinre utaló folyadékot talált a vegyészszakértő, melyhez csak annyit fűzött a tanú, hogy már nem emlékszik pontosan, de a jelenlegi álláspontját szeretné fenntartani.

Az ügyben egyelőre nem született ítélet, a bíróság elhalasztotta a tárgyalást november 30-ra, ahol további tanúk és szakértők meghallgatása várható, illetve levetítésre kerül a történtekről készült videó is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!