Frissen Fejérből

2021.08.06. 12:03

5 hónapot tölthet a sitten, mert nem tudta távol tartani magát a volántól

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki visszaesőként járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett.

FEJÉR MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

A bíróság – egyelőre nem véglegesen, de – döntött: eltiltás is szerepel a szankciók között Fotó: Stock

Fotó: shutterstock

A nyomozás adatai szerint a vádlottat a bíróság 10 hónapra eltiltotta a járművezetéstől. A terhelt 2021. augusztus 3-án az eltiltás ellenére utasával az általa megvásárolt, de nevére át nem íratott gépjárművel Dunaújvárosból Dunaföldvárra közlekedett, amikor a rendőrjárőr ellenőrzés alá kívánta vonni. A vádlott észlelte a rendőrt, nagy sebességgel leparkolt, majd a vezetőülésből kiszállva megpróbált a helyszínről eltávozni, azonban a rendőrjárőr igazoltatta. A vádlott a gépjárművet az intézkedést megelőzően úgy vezette, hogy kezében mobiltelefont tartott, valamint a jármű nem rendelkezett kötelező gépjárműfelelősség biztosítással, amelyek miatt szabálysértési eljárás indult a férfival szemben. A Dunaújvárosi Járásbíróság az ügyészi indítvány alapján a terheltet, mint visszaesőt járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség miatt 5 hónap szabadságvesztésre és 2 évi közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, valamint 1 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától – tájékoztatott Dr. Ott István főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!