Frissen Fejérből

2021.07.01. 15:00

Talált egy bankkártyát, majd vásárolni indult vele egy fehérvári férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy talált bankkártyával akart visszaélni.

Fejér Megyei Főügyészség

Szélsőséges esetben az is előfordulhat, hogy akinek az adatai nincsenek egyeztetve a bankjával, nem tud pénzt felvenni június 27-től. Ha az egyeztetést lefolytatja, újra a pénzéhez fér

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a 31 éves székesfehérvári férfi 2020 májusában talált egy bankkártyát. A férfi a kártyát megkísérelte jogosulatlanul felhasználni, amikor azzal egy élelmiszerüzletben ezer forint összegű vásárlását akarta kifizetni. Mivel a kártya tulajdonosa azt időközben letiltatta, a tranzakció elutasításra került, így a bűncselekmény kísérleti szakban maradt. Az ügyészség a büntetett előéletű elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével közérdekű munkabüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!