Frissen Fejérből

2021.07.19. 15:04

Szexre csábítva fosztott ki idős férfiakat a zsebtolvaj

A Székesfehérvári Járási Ügyészség többrendbeli kifosztás bűntette miatt vádat emelt azzal a nővel szemben, aki több idős férfit környékezett meg szexuális ajánlattal, és miközben szóval tartotta őket, társaival együtt ellopta, vagy megkísérelte elvenni értékeiket.

Fejér Megyei Főügyészség

A vád szerint a 65 éves nő 2020. novemberében és decemberében egy-egy alkalommal egyedül, majd társaival együtt 2021 januárjában háromszor, legvégül pedig 2021. február 2-án szólított le idős férfiakat Székesfehérváron egy bevásárlóközpont közelében. Miközben szexuális ajánlatot tett nekik, és ezzel elterelte a figyelmüket, ruházatukból kivette a pénztárcájukat személyes okmányaikkal és – egy esetet kivéve – 50.000.-Ft-ot meg nem haladó összegű készpénzzel. Két férfi észrevette, hogy a gyanúsított és társa mire készül, őket nem sikerült kifosztani, így esetükben a cselekmény kísérleti szakban maradt. A többszörös visszaeső nővel szemben folyamatban lévő másik büntetőeljárás során korábban a bíróság technikai nyomkövető eszköz alkalmazásával bűnügyi felügyeletet rendelt el, és a nő ennek hatálya alatt, valamint egy korábbi feltételes szabadsága alatt követte el a bűncselekményeket. Az ügyészség a letartóztatásban lévő nővel szemben fegyházbüntetés, büntetett előéletű társával szemben börtönbüntetés, míg a büntetlen előéletű elkövető esetében közérdekű munkabüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyészség továbbá indítványt tett a letartóztatás fenntartására és a feltételes szabadság megszüntetésére is. A vádlottak beismerése esetére az ügyészség az eljárás gyorsítása érdekében mértékes indítványt terjesztett elő a vádban – tájékoztatott Palkovitsné Kész Anikó helyettes sajtószóvivő.

Előzmények:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/idos-ferfiakat-csabitott-szexre-az-ajanlat-kozben-meglopta-oket-egy-65-eves-no-fehervaron-4769191/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/idos-ferfiak-penztarcajat-lopta-el-mikozben-szexualis-ajanlatokat-tett-nekik-4699825/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!