Frissen Fejérből

2021.07.30. 12:01

Rendszeresen létesített szexuális kapcsolatot 12 éves nevelt lányával egy férfi – Letartóztatásban marad

A Fejér Megyei Főügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatt indítványozta annak a férfinek a letartóztatása meghosszabbítását, aki 2020-ban nevelt lányával rendszeresen szexuális cselekményt végzet

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Shutterstock

Fotó: Blanscape

A nyomozás adatai szerint a férfi házastársával, annak testvérével, három közös gyermekükkel és a házastársa előző kapcsolatából született 12 éves sértettel élt együtt egy házban. A férfi 2020 elejétől kezdődően hetente több alkalommal a kiskorú sértettel szexuális cselekményt folytatott. A gyanúsított cselekménye akkor lepleződött le, amikor a gyermek elmondta a történteket az édesanyjának, aki megtette a feljelentést a rendőrségen.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, – amely 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés – fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint tekintettel a gyanúsított büntetett előéletére, a vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárásokra, valamint arra, hogy a vele egy háztartásban élő gyermek sérelmére huzamos ideig követte el a cselekményt, a bűnismétlés veszélye is megállapítható. Alaposan lehet tartani továbbá attól, hogy a terhelt a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével a bizonyítási eljárást megnehezítené.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és 2021. október 28-ig meghosszabbította a terhelt letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!