Frissen Fejérből

2021.07.13. 11:38

Prostituáltat rendelt a lakásába, majd fogva tartotta a nőt a házában

A bíróság helyt adott a Fejér Megyei Főügyészség letartóztatás meghosszabbítására irányuló indítványának a többszörösen minősített emberkereskedelem bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsított férfi esetében.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a 25 éves férfi 2020 novemberében egy Fejér megyei kis településen a lakóhelyére rendelt prostitúciós szolgáltatás nyújtása céljából egy nőt, aki a szolgáltatást követően tervezett tovább utazásáig átmeneti tartózkodási lehetőséget kért tőle.

Ezt követően a férfi a nőt az ingatlanban bezárva, illetve időszakos távozásai alkalmával más személy felügyelete alatt tartotta.

A sértettet az ingatlanban prostitúciós szolgáltatás nyújtására kényszerítette, mobiltelefonjait magához vette, a privát telefon adattartalmát törölte, míg a szexmunka szolgáltatáshoz használt készüléken a hirdetésben meghatározott szolgáltatási helyszínt saját címére módosította. A sértettnek a kuncsaftokkal a férfi jelenlétében, kihangosítva kellett egyeztetnie a szexuális együttlétek feltételeiről.

A sértett megfelelő ellátást nem kapott, őt a férfi több alkalommal megverte, ököllel, esernyővel ütlegelte, fojtogatta, megrugdosta, kezét egy működő hősugárzóhoz nyomta. A sértett a bántalmazás következtében zúzódásos, bevérzéses sérüléseket szenvedett a fején, a mellkasán, a combján és a csípőtájékon. Emellett a jobb kéz II-es és III-as ujjának II. fokú égése és a bal vese traumás állományvérzése alakult ki nála, utóbbi 8 napon túl gyógyuló sérülés.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és a cselekmény törvényi fenyegetettsége miatt a szökés-elrejtőzés, míg a férfi korábbi erőszakos bűncselekmények miatti elítéltetése és a vele szemben folyamatban lévő hasonló bűncselekmények miatti büntetőeljárások ténye alapján a bűnismétlés veszélyének fennállása miatt a gyanúsított letartóztatását további három hónappal meghosszabbította

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!