Frissen Fejérből

2021.07.07. 07:59

Két embercsempésszel és 18 illegális migránssal szemben intézkedtek a rendőrök Fejérben

Az elmúlt 12 órában a rendőrök két embercsempésszel és 18 illegális migránssal szemben intézkedtek Fejér megyében.

police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály információja alapján a Tolna megyei rendőrök 2021. július 6-án 23 óra körül az M6-os autópálya 62-es kilométerszelvényében, Dunaújvárosnál akartak ellenőrizni egy német felségjelzésű gépjárművet. A jármű vezetője a rendőri jelzés ellenére megkísérelte kivonni magát az intézkedés alól, a járműből kiszállt, és elmenekült a helyszínről. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit jelenleg is keresik a rendőrök.

 

A kocsiban 8 fő, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért őket a Fejér megyei egyenruhások elfogták, és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra. Elszámoltatásuk folyamatban van.

Bejelentés érkezett 2021. július 6-án éjfél körül a rendőrségre arról, hogy Sárszentmihályon, a Bem József utcában árokba hajtott egy grúz felségjelzésű jármű, melynek sofőrje megsérült, és az autóból feltehetően illegális migránsok menekülnek. Az egyenruhások haladéktalanul a helyszínre érkeztek, és igazoltatták a baleset során megsérült ukrán sofőrt, továbbá a közelben elfogták a 10 férfi utast, akik közül 2 fő iraki és 8 fő szír állampolgárnak vallotta magát. Valamennyiüket előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra, illetve egészségügyi intézménybe. Elszámoltatásuk és orvosi ellátásuk folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!