Frissen Fejérből

2021.07.15. 09:25

Elképesztő! – Szőlőkaróval, kaszával és harci kutyával támadtak saját rokonaikra

A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy fiatalkorúval és apjával, valamint társaikkal szemben, akik éjszaka otthonukban törtek rá rokonaikra, és bántalmazták őket.

Fejér Megyei Főügyészség

Veszélyes lehet a kutya az idegrendszere, gondozatlansága, neveletlensége miatt is

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott élettársi kapcsolata megromlását követően 2019. július 8-án este egy vita során volt élettársát, valamint lányát felpofozta az utcán, mire a lánya élettársa közbelépett, ellökte a férfit.

Ezt követően a vádlott otthon családtagjainak azt állította, hogy lánya élettársa és annak családja bántalmazták. Ezért fiatalkorú fiával, valamint testvérei gyermekeivel vascsövet, szőlőkarót és kaszát vettek magukhoz, és azokkal felfegyverkezve egy harci kutyával együtt elmentek a férfi lányának lakóhelyére.

A tolózárral bezárt kaput berúgták, a ház tulajdonosára ráuszították a kutyát, és az beleharapott a sértettbe. A férfi és fia a náluk lévő eszközökkel a fején megütötték a sértettet, aki a bántalmazás folytán megszédült, és egy padra rogyott.

Ezt követően a férfi fiával és négy unokaöccsével együtt közösen rátámadt a nő élettársára, a náluk lévő eszközökkel fejét és védekezésként maga elé emelt kezét ütlegelték. A férfiak közben a nőt is megütötték, aki próbált élettársa védelmére kelni.

Az idősebb sértett életveszélyes, a nő nyolc napon túl gyógyuló, míg élettársa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban esetében is fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának veszélye.

Az ügyészség a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés, míg fiával szemben fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta. Az életveszélyes sérülést eredményező bántalmazásban bűnsegédként közreműködő társaikkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés az indítvány.

Az ügyészség az eljárás gyorsítása érdekében az elkövetők bűnösséget beismerő vallomása esetére mértékes indítványt tett a vádban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!