Frissen Fejérből

2021.06.14. 16:22

Focimeccsek belépőjegyeivel csalt egy férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tévedésbe ejtett egy nőt azzal, hogy belépőjegyeket tud szerezni neki futballmérkőzésekre.

Fejér Megyei Főügyészség

Az új bankjegyeket nehezebb hamisítani Fotó: Fehér Gábor

Fotó: Archív / Fehér Gábor / Illusztráció

A vádirat szerint a férfi 2020. október 21-én azt állította a sértettnek, hogy munkáltatójától belépőjegyet tud szerezni a nő és hozzátartozói számára két futballmérkőzésre. A sértett összesen hét belépőjegyet rendelt meg 30.000,- Ft/db áron, majd két részletben, 2020. október 14-én és október 28-án összesen 180.000,- Ft-ot utalt át a jegyekért a vádlott bankszámlájára azzal, hogy a fennmaradó 30.000,- Ft-ot majd személyesen adja át neki. A vádlott tévedésbe ejtette a sértettet, mivel nem is lett volna jogosult a munkáltatójától belépőjegyek igénybevételére.

A férfi cselekményével összesen 180.000,- Ft kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben pénzbüntetés kiszabását, valamint a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!