Frissen Fejérből

2021.05.29. 07:10

Folytatódott a nagylóki tragédia tárgyalása: egyre közelebb az igazsághoz

Emberölés és további bűncselekmények volt a témája annak a tárgyalásnak, mely péntek délelőtt 9 órától zajlott a Székesfehérvári Ügyészségen.

FMH

2020.11.11. Nagylóki gyilkosság 4.,5.,6. és 7. rangú vádlottjának meghallgatása a Székesfehérvári Törvényszék Dísztermében. Szfvár. Nagy norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap / Archív

A vádirat szerint a vádlottak 2019. november 28-án az esti órákban egy Fejér megyei település italkimérőjében tartózkodtak, ahol megjelent a már ittas állapotban lévő sértett. A négy vádlott tovább itatta a sértettet, majd amikor az elaludt a kocsma teraszán, szigetelőszalaggal rögzítették a lábait a székhez. Ha ez nem lett volna elég, vádlottak egy másik széket ráborítottak a sértett hátára, és azt is rögzítették a magatehetetlen állapotban ülő férfihez. Az elkészült alkotást lefotózták, majd otthagyták. A mozgásában korlátozott, önmentésre képtelen sértett megpróbált az éjszaka folyamán kiszabadulni, de felborult a székkel, és hajnalra meghalt, feltehetően kihűlés miatt.

A pénteki tanúkihallgatáson valamennyi vádlott megjelent, ügyvédjeikkel együtt. A bűncselekmény idején rögzített jegyzőkönyvet is vizsgálták, ám a sarkalatos pontokkal kapcsolatban feltett kérdésekre rendszerint azt volt a válasz: Nem emlékszem.

Az egyik vádlott ügyvédje szerint meg kellene vizsgálni szakértőkkel az elhunyt ruházatát, mert lehet, hogy nem is azért halt meg, mert kihűlt. Annyi bizonyos, hogy egyre közelebb jut a bíróság az ügy megoldásához, de ehhez mindenképpen szükség lesz további tanúk beidézésére.

Előzmények:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/nem-segitettek-a-nagyloki-ferfin-felfuggesztett-lett-a-vege-4429246/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/nyolc-ember-ellen-emeltek-vadat-a-nagyloki-emberoles-ugyeben-4237406/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/dobbenetes-dolog-derult-ki-a-nagyloki-tragediarol-zsolt-ellenkezni-probalt-3427662/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/emberoles-a-vad-megkezdodott-a-negy-nagyloki-kivitelezo-targyalasa-4446958/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!