Frissen Fejérből

2021.05.27. 13:00

Eladta a horgászfelszerelést, majd elsikkasztotta a vételárat

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki bizományosi szerződés keretében vállalta egy horgászfelszerelés eladását, majd annak vételárát elsikkasztotta.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Illusztráció / Elekes Gergő / Feol.hu

A vádirat szerint a 41 éves férfi 2020. október 8-án egy horgászbolt vezetőjeként bizományosi szerződést kötött egy nővel, hogy a 120.000,-Ft értékű horgászfelszerelését értékesíti.

A férfi miután a horgászbotot és a hozzá tartozó orsókat eladta, erről tájékoztatta a megbízóját, azonban a vételárral különböző okokra hivatkozással nem számolt el irányába.

A férfi a horgászboltját időközben eladta, és elérhetetlenné vált a nő számára, a felszerelésért kapott összeget pedig felélte.

Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével közérdekű munkabüntetés kiszabását és az okozott kár megtérítését indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!