Frissen Fejérből

2021.04.28. 18:20

Késsel fenyegette az anyját tízezer forintért egy 22 éves fehérvári férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített zsarolás bűntette és további bűncselekmény miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki édesanyját és testvérét bántalmazással fenyegette, hogy pénzhez jusson.

Fejér Megyei Főügyészség

A megalapozott gyanú szerint a 22 éves férfi székesfehérvári albérletükben rendszeresen bántalmazással, valamint a lakás felgyújtásával fenyegette testvérét, ha nem tesz eleget azon kérésének, hogy édesanyjuk bankkártyájával készpénzt vegyen fel számára.

A férfi testvére a fenyegetés hatására összesen három alkalommal 3000, 5000, illetve 10.000,-Ft-ot vett fel édesanyjuk számlájáról, és azt átadta testvérének.

A férfi 2021. április 25-én délelőtt édesanyját további 10.000,-Ft átadására akarta rávenni azáltal, hogy egy késsel a kezében erőszakos cselekménnyel fenyegette meg. A nő a fiától való félelmében elhagyta a lakást.

A büntetett előéletű férfi esetében fennáll a bűnismétlés, valamint annak veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság döntése végleges.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!