borosüveggel támadt a nőre

2021.03.05. 15:15

Tettlegességig fajult a közös italozás – Letartóztatásban marad a büntetett előéletű Fejér megyei férfi

A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki a gyanú szerint egy törött üveggel az állán megvágta az ismerősét.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint a férfi 2021. február 4-én este, egy Fejér megyei településen, otthonában együtt italozott egy nő ismerősével. A férfi ezen a napon értesült a bíróság döntéséről, miszerint a nővel szemben korábban elkövetett bántalmazás miatt felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki vele szemben. A férfi emiatt a nőt megölésével fenyegette meg. A gyanúsított a vita során földhöz vágott egy borosüveget, azt nyakánál marokra fogta, és az ily módon vágásra és szúrásra alkalmas eszközzel megvágta a sértett állát. A nő nyolc napon belül gyógyuló szúrt sebzést szenvedett az állán, azonban a támadott testfelszín és a használt eszköz alapján fennállt súlyosabb, életveszélyes sérülés kialakulásának a reális veszélye. A büntetett előéletű férfi tekintetében megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén a sértett sérelmére újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, így vonatkozásában a bűnismétlés veszélye fennáll. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és 2021. június 7-ig meghosszabbította a gyanúsított letartóztatását – tájékoztatott Dr. Ott István főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!