Másodfokú döntés

2021.02.17. 15:48

Nyomkövetőt kapott a martonvásári családi tragédia okozója

A Székesfehérvári Törvényszék tanácsa a szerdai napon meghozott végzésével – megváltoztatva a nyomozási bíró által meghozott végzést – elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

Székesfehérvári Törvényszék

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2021. február 2. napján a késő délutáni órákban személygépkocsijával és a hátsó ülésen ülő útitársával az M6-os autópályán haladt Pécs felől Budapest irányába. A külső forgalmi sávban utolérte az előtte haladó, megfelelően kivilágított járművet, azonban későn észlelte azt, így hátsó részének ütközött.

A baleset következtében a szabályosan közlekedő személygépkocsi hátsó ülésén utazó, biztonsági övet viselő kiskorú a helyszínen életét vesztette, a gépjármű további 4 utasa és az ütközést előidéző gépjármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

A megalapozott gyanú jelenleg halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, valamint kábítószerrel visszaélés vétsége.

A másodfokú bíróság a gyanúsított eddigi, a társadalmi normákkal szembe helyezkedő életviteléből, abból, hogy felfüggesztett szabadságvesztés és további büntetőeljárás hatálya alatt állva valósította meg a megalapozott gyanú szerinti cselekményeket arra következtetett, hogy a bűnismétlés veszélye valós és megalapozott. Ennek okán a gyanúsított lakóhelyére nézve elrendelte a kényszerintézkedést, a terhelt mozgását nyomon követő eszköz alkalmazásával.

Előzmények:

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/baleset-tortent-az-m6-oson-egy-embert-feszitovagoval-szabaditanak-ki-a-tuzoltok-4643176/[/embed]

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/csaladi-tragedia-egy-kislanyt-halt-meg-az-m6-oson-tortent-balesetben-4644637/[/embed]

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/alkoholt-fogyaszthatott-az-m6-oson-tortent-halalos-balesetet-okozo-sofor-video-4644844/[/embed]

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/m6-halalos-baleset-kislany-martonvasar-kabitoszer-4652902/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!