életveszélyes sérülés

2021.02.24. 16:44

Hason találta gyermekét a lövés, felfüggesztett fogház lett a vége

A Székesfehérvári Törvényszék a Fejér Megyei Főügyészség vádirata alapján életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt, tárgyalás mellőzésével, felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki az életveszélyes sérülést okozó légfegyvert őrizetlenül hagyó férfival szemben.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint a vádlott 2020. március 28-án a házastársával és két kiskorú gyermekével egy Fejér megyei településen átment a szomszédjához, ahova magával vitte a légpuskáját, azzal a családi ház udvarán célba lőttek. Miután a lövészetet befejezték, a vádlott a légpuskát megtöltve a családi ház falának támasztotta és annak hátat fordítva, mintegy 6-8 méterre a szomszéddal beszélgetett.

A vádlott gyermeke a légfegyver közelében futkározott, a fegyver a földre zuhant, elsült és a lövedék a kiskorú sértettet a hastájékán eltalálta. A gyermek a lövés következtében a hasfalat megnyitó életveszélyes sérülést szenvedett. A vádlott nem tanúsította a tőle elvárható figyelmet és körültekintést, amikor a légfegyvert megtöltve őrizetlenül hagyta, és nem gondoskodott arról, hogy a gyermek annak közelébe ne juthasson.

A Székesfehérvári Törvényszék 1 év fogházbüntetést szabott ki a terhelttel szemben, amelynek a végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette – tájékoztatott Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!