Kék hírek

2021.02.19. 13:49

Felgyújtotta az egyik agárdi boltos hulladékraktárát, mert nem kapott tőle hitelt (videó)

A gárdonyi rendőrök egy órán belül elfogták és őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt.

police.hu

Fotó: police.hu

A rendőrségre február 18-án 19 óra 53 perckor egy férfi bejelentést tett arról, hogy agárdi lakóháza és üzlete között lévő, hulladék tárolására alkalmas kültéri göngyölegraktárát egy férfi felgyújtotta. A sértett elmondta, hogy az elkövető a körbekerített helyen felhalmozott és tárolt hulladékra a kerítésén átnyúlva égésgyorsító anyagot locsolt, majd a folyadékot az úttest irányába továbböntötte, végül meggyújtotta – írja a police.hu.

Fotó: police.hu

A műanyag rekeszek és papírgöngyöleg azonnal lángra kaptak, melyek a szomszédos épületet és annak falán futó gázvezetéket is elérték. A környékbeliek időben észlelték és eloltották a tüzet, ennek köszönhetően senki nem sérült meg.

Az ügyben a Gárdonyi Rendőrkapitányságon közveszélyokozás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök az adatgyűjtés során azonosítottak egy, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyt, akit elszámoltatásra a rendőrségre előállítottak.

Fotó: police.hu

A gyanú szerint a férfi tettének indítóoka az lehetett, hogy visszatérően és egyre erőszakosabban kért hitelre alkoholt a sértett boltostól, aki a bűncselekmény reggelén ezt megelégelte és elutasította. Az 56 éves gárdonyi férfit – őrizetbe vétele mellett – a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezik letartóztatását az illetékes ügyészségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!