Nem csitul a vihar

2021.02.11. 17:15

Fákat döntött ki, tetőszerkezeteket rongált meg a szél a megyében

Csaknem negyven helyszínen avatkoztak be Fejér megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói a viharos szél miatt csütörtök délutánig.

Katasztrófavédelem

Fotó: Katasztrófavédelem

Gánt-Kőhányás és Csákvár között lesodródott az útról és fák közé hajtott egy személygépkocsi. Az autót két fa tartotta meg elborulás ellen. Az autó vezetője nem tudott kiszállni a megdőlt járműből, saját maga kérte telefonon a tűzoltók segítségét. A sofőrt a helyszínre elsőként kiérkező hivatásos – és Csákváron önkéntes – tűzoltó segítette ki a gépkocsiból.

Baleset Gánt-Kőhányás és Csákvár között
Fotó: Katasztrófavédelem

Nem sokkal később, kétszáz méterrel távolabb egy másik személyautó is lesodródott az útról és az árokban a tetejére borult. Mindkét helyszínen a székesfehérvári hivatásos tűzoltók a csákvári önkéntes tűzoltókkal közösen végezték a műszaki mentést.

Fotó: Katasztrófavédelem

A 6-os főúton, Adonynál lecsúszott az útról és a szalagkorlátnak dőlt egy kisteherautó. A jármű egyik kereke a korlát alá szorult. A rakomány nélküli kisteherautót a pusztaszabolcsi és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók daru csörlőjével húzták vissza az útra.

Nyolc épület tetőszerkezetének lemezfedését szakította fel a szél délután 16:00 óráig. Csákváron egy kisbolt előtetejét rongálta meg az orkán, a fellazult lemezdarabok a gyalogosokat veszélyeztették.

Fotó: Katasztrófavédelem

Csóron a református templom tornyának ugyancsak a lemezfedését tépte fel az szél. A balesetveszélyt a tűzoltók minden helyszínen elhárították.

Fotó: Katasztrófavédelem

Tizenöt alkalommal útra dőlt, illetve épületeket veszélyeztető fák miatt riasztották a tűzoltókat.

Ledőlt egy kémény Csóron
Fotó: Katasztrófavédelem

A legtöbb beavatkozás a móri, a székesfehérvári és a bicskei járásban történt. A megyeszékhelyen hét esethez riasztották a tűzoltókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!