Ügyészségi hírek

2021.01.11. 16:21

Letartóztatás alatt a kilenc külföldi állampolgárt csempésző szerb férfi

A Fejér Megyei Főügyészség vagyoni haszonszerzés végett az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak a szerb férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint kilenc, Magyarország területén illegálisan tartózkodó szír állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2021. január 8-át megelőzően kilenc szír állampolgárt vett fel egy gépkocsiba azért, hogy őket anyagi ellenszolgáltatás fejében az osztrák határhoz szállítsa.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei a menekülteket szállító autót az M1-es autópálya 43-as kilométerénél ellenőrizték, így a bűncselekményt leleplezték.

A terhelt magyarországi lakóhellyel nem rendelkezik, alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, vonatkozásában a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a terhelt letartóztatását, a bíróság döntése fellebbezés hiányában végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!