hajsza a városban

2021.01.25. 10:48

Fegyveres rablás Székesfehérváron – A TEK és a rendőrség is kereste az elkövetőt (Frissítve)

Információink szerint több TEK-es autó tűnt fel szirénázva a megyeszékhely utcáin.

Rendőrség, feol.hu, Baráth Eszter

2021.01.25. Fegyveres rablás a székesfehérvári Unix autoalkatrészboltban. Nagy norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Egy felsővárosi autóalkatrészeket árusító üzletet raboltak ki hétfőn reggel Székesfehérváron. A TEK és a rendőrség üldözőbe vette az elkövetőt.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az esettel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, a következő információkat osztották meg velünk: a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a 2021. január 25-én 7 óra 30 és 7 óra 50 perc között Székesfehérváron, a Zámolyi út 1. szám alatt lévő üzletnél történt eset kapcsán fegyveresen elkövetett rablás bűntett miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A halaszthatatlan eljárási cselekmények jelenleg folyamatban vannak, ezért bővebb tájékoztatást nem tudunk adni.

Fotó: Olvasói felvétel

Friss információk derültek ki a police.hu oldalra feltöltött közleményből

A nyomozás adatai szerint 2021. január 25-én reggel Székesfehérváron, a Zámolyi úton lévő autóalkatrész-szaküzlet parkolójában egy maszkot viselő férfi egy járművéből éppen kiszálló férfihez lépett, akihez a gyanú szerint gázpisztolyt tartott, és az üzletbe kísért. Az ott lévőket felszólította, hogy menjenek az eladótérbe és feküdjenek a földre, a vezetőtől pedig a széf kinyitását kérte. Mindeközben a nála lévő eszközzel egy lövést adott le. Az egyik alkalmazott több ezer forintot adott át az elkövetőnek, aki ezt követően a sértettet az autójába kényszerítette, hogy azzal távozzanak. Néhány perc elteltével a sofőrt megállásra szólította fel, majd kiszállt a kocsiból és gyalogosan elmenekült. A bűncselekmény során senki nem sérült meg.

Az elkövetőt a délelőtti órákban a megyei rendőr-főkapitányság rendőrei, valamint a Terrorelhárítási Központ székesfehérvári munkatársai nagy erőkkel, városszerte keresték. Olvasói információk szerint többek között a Tolnai utca környékén és az Ybl Miklós lakótelepen is hatósági szervek autóinak szirénái törték meg a csendet, akik mindenhova azért érkeztek, hogy az elkövető hollétére fény derüljön.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán fegyveresen elkövetett rablás bűntett miatt indított eljárást. A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrök két férfit állítottak elő, akik elszámoltatása jelenleg is tart. A nyomozók a helyszínen szemlét tartottak, és a szükséges bizonyítékok beszerzése érdekében adatokat, információkat gyűjtenek, tanúkat hallgatnak ki.

A polgármester köszönetet mondott

Cser-Palkovics András közösségi oldalán köszönte meg, hogy a rendőrök munkájának köszönhetően ismét megnyugodhatott a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!