Rácsok mögé

2020.12.09. 14:04

Lopott lőfegyverekkel kereskedtek, és fegyvertartási engedélyük sem volt

A Székesfehérvári Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik rendszeres haszonszerzés érdekében úgy szereztek meg, tartottak, valamint értékesítés miatt adtak át egymásnak lőfegyvereket, hogy fegyvertartási engedéllyel nem rendelkeztek.

Fejér Megyei Főügyészség, police.hu

Fotó: police.hu

A vádirat szerint az elkövetők egyike, egy 63 éves férfi ismeretlen körülmények között birtokába jutott annak a két lopott lőfegyvernek, amelyeket 2016-ban tartozása fedezetéül átadott a 49 éves vádlott-társának.

Két évvel később a férfi egy ugyancsak ismeretlen módon megszerzett lőfegyver eladásában kérte fiatalabb társa segítségét. A férfi a kérésnek eleget tett, a fegyvert 2019 májusában értékesítette.

Fotó: police.hu

A két férfi több mint kétezer különböző fajtájú és kaliberű töltényt, valamint lövedéket is megszerzett, amelyeket lakásukban, illetve egy vállalkozás telephelyén tároltak.

A 49 éves férfi a vádlott-társától fedezetül kapott lőfegyverek egyikét 2018 őszén barátságuk okán anyagi ellenszolgáltatás nélkül továbbadta a harmadik terheltnek, aki ezen felül a későbbiekben egy lőfegyvernek minősülő légpuskát is megszerzett.

Fotó: police.hu

Az ügyészség vádiratában két elkövetővel szemben, – akik közül az egyik a cselekményt a hasonló bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt állva követte el – végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást, a harmadik vádlottal szemben pedig végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a lefoglalt lőfegyverek és lőszerek elkobzását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!