Kigyulladt egy mosógép

2020.12.22. 12:26

Tűzoltók, rendőrök lepték el a Skála környékét

Kedden késő délelőtt kéklámpások jelenlétére figyelhettek fel a székesfehérváriak a Rákóczi utcában.

Feol.hu, police.hu

20201222 Székesfehérvár, Skála, Rákóczi út, tűzoltók, rendőr, kvonuás. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Farkas-Bozsik Gábor katasztrófavédelmi szóvivő kérdésünkre elmondta, egy harmadik emeleti lakásban gyulladt ki egy mosógép, a füst a lépcsőházban is érzékelhető volt.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A helyszínre irányított két rendőri egység azonos időben, a bejelentést követő 5 percen belül érkezett a lépcsőház bejáratához, majd késlekedés nélkül a füst keletkezési helyének irányába indultak, amit a harmadik emelet egyik lakásajtajánál megtaláltak.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az ajtón benyitottak, az előtérben csak füstöt láttak. Hamarosan a lakásban tartózkodó két idős emberre is felfigyeltek, akiket egy járőrpáros a tűztől biztonságos távolságra, a szabad levegőre kísért, míg a többi egyenruhás a tűz oltásába kezdett.

Fotó: police.hu

Mint kiderült, a lakás fürdőszobájában lévő mosógép gyulladt ki, melyet az oltás előtt áramtalanítottak a rendőrök. Rövid időn belül sikerült a tüzet eloltaniuk, míg a házaspárt a mentőszolgálat munkatársai a közelben ellátták. Kórházba szállításukra nem volt szükség.

A rendőrök példaértékű mentése eredményeként senki nem sérült meg az eset kapcsán – írja a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!