hét embert csempészett

2020.11.23. 15:19

Öt évig nem léphet Magyarország területére a moldáv embercsempész

A Bicskei Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított azt a moldáv férfit, aki 2020. novemberében hét külföldinek nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a férfi ismeretlen személlyel történt megállapodás alapján a magyar-szerb határ közelében az általa vezetett személygépkocsiba felvett hét szír állampolgárt, akik Magyarország területére embercsempészek közreműködésével érkeztek, majd azért, hogy nekik az államhatár jogellenes átlépéséhez segítséget nyújtson, a járművel az osztrák határ irányába elindult. A rendőrök az M1-es autópályán a férfit ellenőrzés alá vonták, így cselekménye lelepleződött. Az illegális bevándorlók a hazájukból a célállomásra történő érkezés érdekében fejenként 3500 eurót fizettek volna az ismeretlen személynek, aki abból a szállítás sikeres lebonyolítását követően fizette volna ki a gyanúsítottat. A Bicskei Járásbíróság a vádlottat két év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette, a terheltet öt évre kiutasította Magyarország területéről, valamint a vádlott által használt gépjármű elkobzását rendelte el. A bíróság döntése fellebbezés hiányában jogerős – tájékoztatott Dr. Varga Lóránt mb. főügyészhelyettes a főügyész távollétében jogkörében eljárva.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!