rendőrkézen

2020.11.19. 08:32

Négy fiatal egy hónap alatt több mint tíz autó katalizátorát lopta el Dunaújvárosban

A rendőrök őrizetbe vették azt a négy férfit, akik a gyanú szerint egy hónap alatt több mint tíz személygépkocsi katalizátorát lopták el.

police.hu

Forrás: police.hu

A dunaújvárosi rendőrök 2020. november 17-én 23 óra 5 perckor Dunaújvárosban ellenőriztek egy autót, és az abban tartózkodó fiatalokat, akikkel szemben két órával korábban a kijárási tilalom megszegése miatt helyszíni bírságot szabtak ki. Az igazoltatás és járműátvizsgálás során az egyenruhások a gépkocsi utasterében immár egy levágott katalizátorra és a katalizátor eltávolításához szükséges eszközökre is felfigyeltek. Kiderült, hogy a személygépkocsiban utazók közül hárman nem sokkal korábban Dunaújvárosban, a Weiner Tibor körúton parkolt autó katalizátorát levágták és eltulajdonították, amíg negyedik társuk a közelben kocsiban ülve és figyelve biztosította cselekményüket.

Fotó: police.hu

A rendőrök az elkövetőket elfogták, és a helyi rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók megállapították, hogy a társaság nemcsak az elfogás estéjén, hanem egy hónapon belül számos alkalommal követett el a város különböző utcáin, terein hasonló bűncselekményeket. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói a 18 éves ráckeresztúri, a szintén 18 éves és 21 éves ercsi, valamint a 25 éves százhalombattai lakosokat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – tájékoztat honlapján a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!