öt évre kiutasítják

2020.11.13. 15:30

Négy év szabadságvesztés a csempészésért, 11 migránssal bukott le Besnyő közelében a román férfi

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a letartóztatásban lévő román férfit, aki 2020. október 15-én 11 külföldinek nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a terhelt két ismeretlen személlyel megállapodott abban, hogy a Magyarország területére illegálisan belépő külföldi állampolgárok országon történő átszállításához anyagi ellenszolgáltatás ellenében segítséget nyújt.

A vádlott Gara és Vaskút környékén, éjszaka egy átalakított járműbe felvette azt a két palesztin, egy marokkói, egy egyiptomi és hét szír állampolgárt, akik az ország területére a zombori határátkelőhely közelében a zöldhatáron hatoltak be illegálisan.

A rendőrség a vádlottat az M6-os autópálya 40-es kilométerszelvényénél, Besnyő közelében ellenőrzés alá vonta, így a férfi cselekménye lelepleződött. Az illegális bevándorlók a hazájukból a célállomásra történő érkezés érdekében fejenként 2500 eurót helyeztek letétbe ismeretlen személynél, aki a bevándorlók sikeres megérkezését követően fizette volna ki a vádlottat.

A Dunaújvárosi Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és a vádlottat négy év szabadságvesztésre, öt év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint öt évre kiutasította Magyarország területéről. A bíróság döntése fellebbezés hiányában jogerős – tájékoztatott Dr. Varga Lóránt mb. főügyészhelyettes a főügyész távollétében jogkörében eljárva.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!