több ellentmondás is felmerült

2020.11.19. 07:00

Emberölés a vád – Nagylók: szokásos viccelődésnek indult, tragédia lett

Folytatódtak a tárgyalások a 2019. november 28-án a nagylóki italozó teraszán történt tragédiával kapcsolatban, ahol egy székekhez kötözött családapa vesztette életét.

Baráth Eszter

Több vádlott is vezetőszáron érkezett a tárgyalásra – nagy ára lett a „tréfának”

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Egy héttel korábban az V., VI., VII. és VIII. rendű vádlottak előkészítő ülésén jogerős döntés született halált okozó segítségnyújtás elmulasztásának vádjában.

Ezúttal az I–IV. rendű vádlottakat emberölés bűntette és további bűncselekmények ügyében idézték be a Székesfehérvári Járásbíróságra. Ők azok, akik az este folyamán végig a helyszínen tartózkodtak, majd a zárást követően a teraszon hagyták a megkötözött férfit. Közülük két vádlott előzetes letartóztatásban várta a tárgyalásokat, Baracskáról, illetve Székesfehérvárról érkeztek a díszterembe. A vádakat már az előkészítő ülésen ismertették, így azonnal megkezdték a vádlottak egyenkénti meghallgatását.

Gyuricza Zsolt bíró (képünkön) ítélőszéke előtt megkezdődött azon négy vádlott tárgyalássorozata, akik 2019 novemberében a nagylóki italmérő teraszán székhez kötöztek egy középkorú férfit, aki az éjszaka folyamán kihűlés következtében életét vesztette. Az idézetteket hosszú órákon keresztül kérdezte a bíróság. Néhány vallomásból kiderült, a törzsvendégek korábban is megviccelték egymást hasonló dolgokkal, melyek között fűszerekkel töltött cigaretta, pórázon vezetés, de megkötözés is előfordult. Azon az estén is viccnek indult az ittas férfi székhez rögzítése. Ezt megelőzően sosem lett rossz vége, nem gondolták, hogy tragédiába fordulhat a tréfa. Mindenki azt hitte, a később távozók egyike majd elengedi a családapát. Nem így történt…
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Gyuricza Zsolt bíró minden korábban jegyzőkönyvbe vett vallomásukat felolvasta, köztük azokat is, amit még tanúként tettek. Az I. rendű vádlott ezen vallomásokhoz tartotta magát. Egy fontos részben viszont elbizonytalanodott, melyben azt állította, a II. rendű vádlott kötözte meg az áldozatot. Ezenkívül több ellentmondás is felmerült, így a bíróság körülbelül két órán keresztül tette fel kérdéseit. A II. rendű vádlott néhány kiegészítéssel szintén tartotta a korábban mondottakat, majd a további két beidézett is részletes vallomást tett.

Több vádlott is vezetőszáron érkezett a tárgyalásra – nagy ára lett a „tréfának”
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A II. rendű vádlott házkutatásának során a hatóságok lefoglaltak három szigetelőszalagot, melyeket a korábbi vádak szerint aznap este a sértett lekötözéséhez vett a kocsmárostól, vallomása szerint viszont otthoni használatra vásárolta. A tárgyalás során kiderült, a tragédia éjszakáján – csak úgy, mint mindig – kenyérszállító érkezett a talponálló melletti bolthoz, melynek sofőrje nem vette észre a teraszon fekvő magatehetetlen férfit. Fény derült arra is, hogy az épület konvektoros fűtésének kivezető nyílása a teraszra vezet, a kikötözött családapa pedig ennek közvetlen közelében volt. A novemberi estén történtekkel kapcsolatban a vádlottak vallómásaiban jelentős eltérés volt.

A tárgyalást november 20-án, pénteken folytatják, melyen a korábban már jogerős büntetést kapott vádlottakat tanúként hallgatja ki a bíróság.

Előzmények:

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/nem-segitettek-a-nagyloki-ferfin-felfuggesztett-lett-a-vege-4429246/[/embed]

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/nyolc-ember-ellen-emeltek-vadat-a-nagyloki-emberoles-ugyeben-4237406/[/embed]

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/dobbenetes-dolog-derult-ki-a-nagyloki-tragediarol-zsolt-ellenkezni-probalt-3427662/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!